INFONÄYTTÖ - LIPERIN KUNTA
Liperin kunta halusi palvella päivähoidon puolella vieläkin paremmin vanhempia ja tarjota interaktiivisen infonäytön päiväkotien eteistiloihin. RokApp toteutti räätälöidyn sovelluksen, joka voitiin näyttä tablet näytöistä vanhemmille.
Liperin kunta on Pohjois-Karjalassa sijaitseva reilun 12 000 asukkaan kunta. Joensuun naapurissa kasvava kunta tarjoaa loistavat mahdollisuudet yhdistää luonto, palvelut sekä yrittäjyys. Hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitsevalla kunnalla onkin loistavat edellytykset tarjota asukkailleen ja vierailijoilleen kaikki tarpeellinen.
INFONÄYTTÖ
Liperin kunnan varhaiskasvatus halusi parantaa viestintää vanhempien kanssa. Olemassa olevien kanavien lisäksi kävi ilmi, että vanhemmat haluavat tietyn tyyppistä informaatiota kun ovat viemässä tai hakemassa lapsia päiväkodista. Tätä tarvetta varten suunnittelimme ja toteutimme yhdessä päivähoidon ammattilaisten kanssa heille oman interaktiivisen infonäytön.
Suunnittelutyö piti sisällään niin ideointi- ja määrittelytyöpajan päivähoidon henkilökunnan kanssa kuin myös kyselyn vanhemmille. Tulosten perusteella muodostettiin tarvetta vastaava infonäyttöpalvelu. Oleellista oli tunnistaa se tieto, jolle on tarve kun vanhempi vie tai tuo lasta päivähoitoon.
Infonäytöt sijoitettiin tablet-laitteiden kautta näytettäviin eteisen telineisiin.
SELKEYS
Oleellinen ohjenuora kehityksessä oli palvelun selkeys. Lisäksi sisällön muokkauksen helppouteen ja vaivattomuuteen panostettiin erityisesti.
MITÄ TEIMME?
TARVE
Liperin kunnalla oli halu parantaa viestintää vanhempien kanssa. Haluttiin tarjota väylä sille tiedolle, joka on oleellista kun vanhempi on viemässä tai tuomassa lasta. Infonäytön oli oltava interaktiivinen ja helppokäyttöinen.
RATKAISU
Suunnittelimme yhdessä interaktiivisen infonäytön perustan näkemykset ammattilaisten kokemukseen ja asiakkaiden eli vanhempien näkemykseen. Interaktiivinen infonäyttö soveltuu eri päiväkotien sisällöllisiin tarpeisiin.
TULOS
Niille vanhemmille, jotka haluavat saada tiedon vaikkapa päivän ohjelmasta tai viikonruokalistasta on olemassa kanava saada tieto kun vierailee päiväkodissa. Paremman tiedon kulun kautta yhteistyö vanhempien ja päivähoidon välillä paranee.